Een landingspagina maken die leads genereert

Een landingspagina maken die leads genereert

8 mei 2023

Webdesign en landingspagina's
Webdesign en landingspagina's
Webdesign en landingspagina's

Wat is een landingspagina?

Of u nu werkzaam bent in marketing, verkoop of productontwerp, u begrijpt het belang van een landingspagina van goede kwaliteit. Landingspagina's zijn op zichzelf staande websites die worden gebruikt om leads of verkopen te genereren - met andere woorden, ze helpen u uw inkomsten te verhogen. In tegenstelling tot typische webpagina's hebben landingspagina's slechts één oproep tot actie, of CTA, en zijn ze meestal gekoppeld aan een specifieke marketing- of reclamecampagne. De hypergerichte aard van landingspagina's betekent dat ze gepaard gaan met een vrij standaardset van best practices.

Landingspagina's vs. voorpagina's

Een typische voorpagina of website in het algemeen heeft een volledige navigatiebalk met veel links naar andere pagina's of inhoud. Een goede landingspagina zou slechts één link moeten hebben, of meerdere links die allemaal naar hetzelfde verwijzen. Eén CTA op uw landingspagina verhoogt de conversie omdat er minder afleiding is - minder even aantrekkelijke opties om uw gebruikers ertoe aan te zetten uw landingspagina te verlaten.

De voorpagina van uw merk heeft totaal andere doelen. Hij moet de persoonlijkheid van uw merk laten zien, mensen verschillende functies laten verkennen, blogs en ondersteunende artikelen laten vinden of zelfs solliciteren. Maar ze zullen uw product niet noodzakelijk kopen via de voorpagina. En daarom hebben we landingspagina's nodig.

Omdat landingspagina's gebonden zijn aan specifieke campagnes, hoeft u zich geen zorgen te maken dat gebruikers informatie over uw product missen. Ze kwamen op uw landingspagina terecht omdat ze geïnteresseerd waren in een advertentie of bericht op Google, Bing, YouTube, Facebook, Instagram, Twitter of soortgelijke plaatsen op het web. Met super gedetailleerde campagnes die verwijzen naar gebruiksvriendelijke landingspagina's, krijgt u hoogwaardige leads die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het gebruik van uw product.

Beste praktijken voor het maken van een landingspagina

Wat maakt een gebruiksvriendelijke landingspagina? In het algemeen is hij duidelijk, beknopt en geeft hij gebruikers geen opties behalve de belangrijkste CTA.Qua tekst moet uw landingspagina één duidelijke boodschap hebben. De kop van uw pagina moet de gewenste actie promoten die u wilt dat bezoekers ondernemen. En daarnaast de voordelen van deze actie.

Het visuele ontwerp van uw pagina moet heel eenvoudig zijn. In tegenstelling tot uw voorpagina is dit niet de plaats om uit te pakken met merkpersoonlijkheid - dus geen wilde animaties of complexe ontwerpelementen. U wilt bezoekers niet afleiden van de hoofdactie van uw pagina.

CTA's op landingspagina's zijn meestal knoppen, soms vergezeld van een invoerveld als u gebruikersinformatie moet verzamelen. Om ervoor te zorgen dat uw knoppen worden aangeklikt, moet u ervoor zorgen dat ze visueel opvallen. Dat kan door de kleur van de knop te laten contrasteren met de achtergrond van uw pagina en door duidelijke tekst op de knop zelf. Als u bezoekers bijvoorbeeld vraagt een demo te boeken, schrijf dan duidelijk "Boek een demo" op de CTA-knop.